Lompat ke isi

3553 Mera

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
3553 Mera atawa 1985 JA
Pamanggihan dan panandaan
Pamanggih C. S. Shoemaker
Tempat kapanggih 675
Tanggal kapanggih 1985/05/14
Penamaan
Pangocapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.171
Peri 1.118
Sumbu semi-mayor 1.645
Ékséntrisitas 0.320
Anomali rata-rata 154.6
Ingklinasi 36.8
Bujur nodeu rumonjat 232.5
Argumén peri 288.9
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 16.4

Ari 3553 Mera atawa 1985 JA mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.320, sedengkeun magnitudo mutlakna 16.4. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 347550.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010.  Archived 2010-09-09 di Wayback Machine

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]