3671 Dionysus

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
3671 Dionysus atawa 1984 KD
Penemuan dan penandaan
Pamanggih C. S. Shoemaker, E. M. Shoemaker
Tempat kapanggih 675
Tanggal kapanggih 1984/05/27
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.389
Peri 1.009
Sumbu semi-mayor 2.199
Ékséntrisitas 0.541
Anomali rata-rata 65.7
Inklinasi 13.5
Bujur nodeu rumonjat 82.1
Argumén peri 204.2
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 16.5

Ari 3671 Dionysus atawa 1984 KD mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.541, sedengkeun magnitudo mutlakna 16.5. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 374890.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]