3752 Camillo

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
3752 Camillo
Pamanggihan dan panandaan
Pamanggih E. F. Helin, M. A. Barucci
Tempat kapanggih 010
Tanggal kapanggih 1985/08/15
Penamaan
Pangocapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1840
Peri 0.987
Sumbu semi-mayor 1413
Ékséntrisitas 0.302
Anomali rata-rata 284.0
Ingklinasi 55.6
Bujur nodeu rumonjat 148.0
Argumén peri 312.2
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 15.3

Ari 3752 Camillo atawa 1985 PA mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.302, sedengkeun magnitudo mutlakna 15.3. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�405885.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010.  Archived 2010-09-09 di Wayback Machine

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]