38086 Beowulf

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
38086 Beowulf
Pamanggihan dan panandaan
Pamanggih LONEOS
Tempat kapanggih 699
Tanggal kapanggih 1999/05/05
Penamaan
Pangocapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2224
Peri 0.616
Sumbu semi-mayor 1420
Ékséntrisitas 0.566
Anomali rata-rata 242.7
Ingklinasi 23.7
Bujur nodeu rumonjat 165.3
Argumén peri 178.9
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.4

Ari 38086 Beowulf atawa 1999 JB mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.566, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.4. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�406234.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010.  Archived 2010-09-09 di Wayback Machine

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]