3838 Epona

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
3838 Epona
Penemuan dan penandaan
Pamanggih A. Maury
Tempat kapanggih 675
Tanggal kapanggih 1986/11/27
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2562
Peri 0.448
Sumbu semi-mayor 1505
Ékséntrisitas 0.702
Anomali rata-rata 277.8
Inklinasi 29.2
Bujur nodeu rumonjat 235.5
Argumén peri 49.7
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 15.6

Ari 3838 Epona atawa 1986 WA mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.702, sedengkeun magnitudo mutlakna 15.6. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�400034.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]