3908 Nyx

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
3908 Nyx atawa 1980 PA
Penemuan dan penandaan
Pamanggih H.-E. Schuster
Tempat kapanggih 809
Tanggal kapanggih 1980/08/06
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 2.813
Peri 1.042
Sumbu semi-mayor 1.927
Ékséntrisitas 0.460
Anomali rata-rata 288.1
Inklinasi 2.2
Bujur nodeu rumonjat 261.3
Argumén peri 126.6
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.3

Ari 3908 Nyx atawa 1980 PA mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.460, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.3. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 405886.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]