3988 Huma

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
3988 Huma atawa 1986 LA
Penemuan dan penandaan
Pamanggih E. F. Helin
Tempat kapanggih 675
Tanggal kapanggih 1986/06/04
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.033
Peri 1.056
Sumbu semi-mayor 1.545
Ékséntrisitas 0.317
Anomali rata-rata 61.3
Inklinasi 10.8
Bujur nodeu rumonjat 229.8
Argumén peri 86.9
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.9

Ari 3988 Huma atawa 1986 LA mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.317, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.9. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 371008.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]