4015 Wilson-Harrington

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
4015 WilsonHarrington
Penemuan dan penandaan
Pamanggih E. F. Helin
Tempat kapanggih 675
Tanggal kapanggih 1979/11/15
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap4286
Peri 0.970
Sumbu semi-mayor 2628
Ékséntrisitas 0.631
Anomali rata-rata 299.5
Inklinasi 2.8
Bujur nodeu rumonjat 266.8
Argumén peri 95.4
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 15.99

Ari 4015 WilsonHarrington atawa 1979 VA mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.631, sedengkeun magnitudo mutlakna 15.99. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�405888.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]