4055 Magellan

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
4055 Magellan atawa 1985 DO2
Penemuan dan penandaan
Pamanggih E. F. Helin
Tempat kapanggih 675
Tanggal kapanggih 1985/02/24
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 2.414
Peri 1.227
Sumbu semi-mayor 1.820
Ékséntrisitas 0.326
Anomali rata-rata 303.9
Inklinasi 23.3
Bujur nodeu rumonjat 164.8
Argumén peri 154.4
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 14.8

Ari 4055 Magellan atawa 1985 DO2 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.326, sedengkeun magnitudo mutlakna 14.8. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 405888.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]