4179 Toutatis

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
4179 Toutatis
Penemuan dan penandaan
Pamanggih C. Pollas
Tempat kapanggih 010
Tanggal kapanggih 1989/01/04
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 4132
Peri 0.940
Sumbu semi-mayor 2536
Ékséntrisitas 0.629
Anomali rata-rata 68.4
Inklinasi 0.4
Bujur nodeu rumonjat 124.4
Argumén peri 278.7
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 15.30

Ari 4179 Toutatis atawa 1989 AC mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.629, sedengkeun magnitudo mutlakna 15.30. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�405890.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]