4183 Cuno

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
4183 Cuno
Penemuan dan penandaan
Pamanggih C. Hoffmeister
Tempat kapanggih 074
Tanggal kapanggih 1959/06/05
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3240
Peri 0.725
Sumbu semi-mayor 1982
Ékséntrisitas 0.634
Anomali rata-rata 338.3
Inklinasi 6.7
Bujur nodeu rumonjat 294.9
Argumén peri 236.3
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 14.4

Ari 4183 Cuno atawa 1959 LM mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.634, sedengkeun magnitudo mutlakna 14.4. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�395036.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]