4197 Morpheus

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
4197 Morpheus
Penemuan dan penandaan
Pamanggih E. F. Helin, E. M. Shoemaker
Tempat kapanggih 675
Tanggal kapanggih 1982/10/11
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 4069
Peri 0.525
Sumbu semi-mayor 2297
Ékséntrisitas 0.772
Anomali rata-rata 339.9
Inklinasi 12.6
Bujur nodeu rumonjat 7.2
Argumén peri 122.4
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 14.6

Ari 4197 Morpheus atawa 1982 TA mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.772, sedengkeun magnitudo mutlakna 14.6. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�389624.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]