428694 Saule

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
428694 Saule
Penemuan dan penandaan
Pamanggih K. Cernis, I. Eglitis
Tempat kapanggih 069
Tanggal kapanggih 2008/07/29
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2640
Peri 0.564
Sumbu semi-mayor 1602
Ékséntrisitas 0.648
Anomali rata-rata 142.1
Inklinasi 19.1
Bujur nodeu rumonjat 133.5
Argumén peri 288.2
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 19.4

Ari 428694 Saule' atawa 2008 OS9 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.648, sedengkeun magnitudo mutlakna 19.4. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�408946.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]