433 Eros

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
433 Eros atawa 1898 DQ
Penemuan dan penandaan
Pamanggih G. Witt
Tempat kapanggih 548
Tanggal kapanggih 1898/08/13
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 1.782
Peri 1.133
Sumbu semi-mayor 1.458
Ékséntrisitas 0.223
Anomali rata-rata 71.3
Inklinasi 10.8
Bujur nodeu rumonjat 304.3
Argumén peri 178.8
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 11.16

Ari 433 Eros atawa 1898 DQ mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.223, sedengkeun magnitudo mutlakna 11.16. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 405840.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]