4401 Aditi

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
4401 Aditi atawa 1985 TB
Penemuan dan penandaan
Pamanggih C. S. Shoemaker
Tempat kapanggih 675
Tanggal kapanggih 1985/10/14
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap4.037
Peri 1.123
Sumbu semi-mayor 2.580
Ékséntrisitas 0.565
Anomali rata-rata 235.6
Inklinasi 26.6
Bujur nodeu rumonjat 22.9
Argumén peri 68.1
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 16.0

Ari 4401 Aditi atawa 1985 TB mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.565, sedengkeun magnitudo mutlakna 16.0. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 347558.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]