4450 Pan

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
4450 Pan
Penemuan dan penandaan
Pamanggih C. S. Shoemaker, E. M. Shoemaker
Tempat kapanggih 675
Tanggal kapanggih 1987/09/25
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2288
Peri 0.596
Sumbu semi-mayor 1442
Ékséntrisitas 0.587
Anomali rata-rata 152.7
Inklinasi 5.5
Bujur nodeu rumonjat 311.8
Argumén peri 291.8
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.1

Ari 4450 Pan atawa 1987 SY mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.587, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.1. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�371013.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]