4503 Cleobulus

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
4503 Cleobulus atawa 1989 WM
Penemuan dan penandaan
Pamanggih C. S. Shoemaker
Tempat kapanggih 675
Tanggal kapanggih 1989/11/28
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap4.122
Peri 1.290
Sumbu semi-mayor 2.706
Ékséntrisitas 0.523
Anomali rata-rata 71.3
Inklinasi 2.5
Bujur nodeu rumonjat 46.0
Argumén peri 76.3
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 15.6

Ari 4503 Cleobulus atawa 1989 WM mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.523, sedengkeun magnitudo mutlakna 15.6. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 405894.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]