452307 Manawydan

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
452307 Manawydan atawa 1997 XV11
Penemuan dan penandaan
Pamanggih ODAS
Tempat kapanggih 910
Tanggal kapanggih 1997/12/05
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.461
Peri 1.274
Sumbu semi-mayor 1.867
Ékséntrisitas 0.318
Anomali rata-rata 212.8
Inklinasi 44.3
Bujur nodeu rumonjat 241.3
Argumén peri 270.2
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.3

Ari 452307 Manawydan atawa 1997 XV11 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.318, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.3. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 380272.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]