4544 Xanthus

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
4544 Xanthus
Penemuan dan penandaan
Pamanggih H. E. Holt, N. G. Thomas
Tempat kapanggih 675
Tanggal kapanggih 1989/03/31
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1303
Peri 0.781
Sumbu semi-mayor 1042
Ékséntrisitas 0.250
Anomali rata-rata 105.2
Inklinasi 14.1
Bujur nodeu rumonjat 24.0
Argumén peri 333.8
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.1

Ari 4544 Xanthus atawa 1989 FB mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.250, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.1. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO77285.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]