4581 Asclepius

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
4581 Asclepius
Penemuan dan penandaan
Pamanggih H. E. Holt, N. G. Thomas
Tempat kapanggih 675
Tanggal kapanggih 1989/03/31
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1387
Peri 0.657
Sumbu semi-mayor 1022
Ékséntrisitas 0.357
Anomali rata-rata 253.8
Inklinasi 4.9
Bujur nodeu rumonjat 180.3
Argumén peri 255.3
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 20.7

Ari 4581 Asclepius atawa 1989 FC mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.357, sedengkeun magnitudo mutlakna 20.7. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�384794.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]