4660 Nereus

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
4660 Nereus
Penemuan dan penandaan
Pamanggih E. F. Helin
Tempat kapanggih 675
Tanggal kapanggih 1982/02/28
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2025
Peri 0.953
Sumbu semi-mayor 1489
Ékséntrisitas 0.360
Anomali rata-rata 219.4
Inklinasi 1.4
Bujur nodeu rumonjat 314.4
Argumén peri 158.0
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.2

Ari 4660 Nereus atawa 1982 DB mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.360, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.2. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�365303.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]