4947 Ninkasi

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
4947 Ninkasi atawa 1988 TJ1
Pamanggihan dan panandaan
Pamanggih C. S. Shoemaker
Tempat kapanggih 675
Tanggal kapanggih 1988/10/12
Penamaan
Pangocapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1.601
Peri 1.139
Sumbu semi-mayor 1.370
Ékséntrisitas 0.169
Anomali rata-rata 346.6
Ingklinasi 15.7
Bujur nodeu rumonjat 215.5
Argumén peri 192.9
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.0

Ari 4947 Ninkasi atawa 1988 TJ1 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.169, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.0. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 344340.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]