4957 Brucemurray

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
4957 Brucemurray atawa 1990 XJ
Penemuan dan penandaan
Pamanggih E. F. Helin
Tempat kapanggih 675
Tanggal kapanggih 1990/12/15
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1.908
Peri 1.223
Sumbu semi-mayor 1.565
Ékséntrisitas 0.219
Anomali rata-rata 282.1
Inklinasi 35.0
Bujur nodeu rumonjat 254.9
Argumén peri 97.5
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 14.9

Ari 4957 Brucemurray atawa 1990 XJ mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.219, sedengkeun magnitudo mutlakna 14.9. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 400047.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]