5011 Ptah

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
5011 Ptah
Pamanggihan dan panandaan
Pamanggih C. J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Geh
Tempat kapanggih 675
Tanggal kapanggih 1960/09/24
Penamaan
Pangocapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2453
Peri 0.818
Sumbu semi-mayor 1636
Ékséntrisitas 0.500
Anomali rata-rata 29.0
Ingklinasi 7.4
Bujur nodeu rumonjat 10.8
Argumén peri 105.8
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 16.4

Ari 5011 Ptah atawa 6743 P-L mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.500, sedengkeun magnitudo mutlakna 16.4. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�389633.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]