5143 Heracles

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
5143 Heracles
Penemuan dan penandaan
Pamanggih C. S. Shoemaker
Tempat kapanggih 675
Tanggal kapanggih 1991/11/07
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3249
Peri 0.417
Sumbu semi-mayor 1833
Ékséntrisitas 0.772
Anomali rata-rata 93.7
Inklinasi 9.0
Bujur nodeu rumonjat 309.5
Argumén peri 227.8
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 14.0

Ari 5143 Heracles atawa 1991 VL mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.772, sedengkeun magnitudo mutlakna 14.0. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�405902.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]