5332 Davidaguilar

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
5332 Davidaguilar atawa 1990 DA
Penemuan dan penandaan
Pamanggih A. Sugie
Tempat kapanggih 402
Tanggal kapanggih 1990/02/16
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 3.151
Peri 1.175
Sumbu semi-mayor 2.163
Ékséntrisitas 0.457
Anomali rata-rata 254.7
Inklinasi 25.5
Bujur nodeu rumonjat 142.9
Argumén peri 305.8
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 14.7

Ari 5332 Davidaguilar atawa 1990 DA mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.457, sedengkeun magnitudo mutlakna 14.7. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 384802.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]