5370 Taranis

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
5370 Taranis atawa 1986 RA
Penemuan dan penandaan
Pamanggih A. Maury
Tempat kapanggih 675
Tanggal kapanggih 1986/09/02
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap5.444
Peri 1.212
Sumbu semi-mayor 3.328
Ékséntrisitas 0.636
Anomali rata-rata 27.9
Inklinasi 19.1
Bujur nodeu rumonjat 177.8
Argumén peri 161.3
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 15.2

Ari 5370 Taranis atawa 1986 RA mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.636, sedengkeun magnitudo mutlakna 15.2. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 384802.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]