Lompat ke isi

5653 Camarillo

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
5653 Camarillo atawa 1992 WD5
Pamanggihan dan panandaan
Pamanggih E. F. Helin, K. J. Lawrence
Tempat kapanggih 675
Tanggal kapanggih 1992/11/21
Penamaan
Pangocapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.340
Peri 1.248
Sumbu semi-mayor 1.794
Ékséntrisitas 0.304
Anomali rata-rata 77.7
Ingklinasi 6.9
Bujur nodeu rumonjat 10.0
Argumén peri 122.5
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 16.2

Ari 5653 Camarillo atawa 1992 WD5 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.304, sedengkeun magnitudo mutlakna 16.2. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 405908.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010.  Archived 2010-09-09 di Wayback Machine

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]