5731 Zeus

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
5731 Zeus
Penemuan dan penandaan
Pamanggih C. S. Shoemaker, E. M. Shoemaker
Tempat kapanggih 675
Tanggal kapanggih 1988/11/04
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3742
Peri 0.784
Sumbu semi-mayor 2263
Ékséntrisitas 0.654
Anomali rata-rata 135.9
Inklinasi 11.4
Bujur nodeu rumonjat 281.7
Argumén peri 217.0
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 15.6

Ari 5731 Zeus atawa 1988 VP4 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.654, sedengkeun magnitudo mutlakna 15.6. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�384806.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]