5797 Bivoj

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
5797 Bivoj atawa 1980 AA
Penemuan dan penandaan
Pamanggih A. Mrkos
Tempat kapanggih 046
Tanggal kapanggih 1980/01/13
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.734
Peri 1.052
Sumbu semi-mayor 1.893
Ékséntrisitas 0.444
Anomali rata-rata 166.3
Inklinasi 4.2
Bujur nodeu rumonjat 299.0
Argumén peri 168.4
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.8

Ari 5797 Bivoj atawa 1980 AA mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.444, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.8. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 309195.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]