5869 Tanith

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
5869 Tanith atawa 1988 VN4
Penemuan dan penandaan
Pamanggih C. S. Shoemaker
Tempat kapanggih 675
Tanggal kapanggih 1988/11/04
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.394
Peri 1.230
Sumbu semi-mayor 1.812
Ékséntrisitas 0.321
Anomali rata-rata 262.1
Inklinasi 17.9
Bujur nodeu rumonjat 227.9
Argumén peri 230.7
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.2

Ari 5869 Tanith atawa 1988 VN4 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.321, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.2. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 381307.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]