5879 Almeria

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
5879 Almeria atawa 1992 CH1
Penemuan dan penandaan
Pamanggih K. Birkle, U. Hopp
Tempat kapanggih 493
Tanggal kapanggih 1992/02/08
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.095
Peri 1.155
Sumbu semi-mayor 1.625
Ékséntrisitas 0.289
Anomali rata-rata 125.6
Inklinasi 21.6
Bujur nodeu rumonjat 145.9
Argumén peri 355.7
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.4

Ari 5879 Almeria atawa 1992 CH1 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.289, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.4. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 405911.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]