6063 Jason

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
6063 Jason
Penemuan dan penandaan
Pamanggih C. S. Shoemaker, E. M. Shoemaker
Tempat kapanggih 675
Tanggal kapanggih 1984/05/27
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3908
Peri 0.517
Sumbu semi-mayor 2213
Ékséntrisitas 0.766
Anomali rata-rata 43.5
Inklinasi 4.9
Bujur nodeu rumonjat 169.4
Argumén peri 337.2
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 15.9

Ari 6063 Jason atawa 1984 KB mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.766, sedengkeun magnitudo mutlakna 15.9. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�395057.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]