6456 Golombek

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
6456 Golombek atawa 1992 OM
Penemuan dan penandaan
Pamanggih E. F. Helin, K. J. Lawrence
Tempat kapanggih 675
Tanggal kapanggih 1992/07/27
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 3.090
Peri 1.295
Sumbu semi-mayor 2.193
Ékséntrisitas 0.409
Anomali rata-rata 265.8
Inklinasi 8.2
Bujur nodeu rumonjat 313.6
Argumén peri 347.1
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 15.9

Ari 6456 Golombek atawa 1992 OM mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.409, sedengkeun magnitudo mutlakna 15.9. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 400063.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]