6489 Golevka

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
6489 Golevka
Penemuan dan penandaan
Pamanggih E. F. Helin
Tempat kapanggih 675
Tanggal kapanggih 1991/05/10
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap4007
Peri 0.962
Sumbu semi-mayor 2484
Ékséntrisitas 0.613
Anomali rata-rata 218.0
Inklinasi 2.3
Bujur nodeu rumonjat 209.6
Argumén peri 68.5
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 19.2

Ari 6489 Golevka atawa 1991 JX mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.613, sedengkeun magnitudo mutlakna 19.2. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�355155.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]