6569 Ondaatje

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
6569 Ondaatje atawa 1993 MO
Penemuan dan penandaan
Pamanggih J. E. Mueller
Tempat kapanggih 675
Tanggal kapanggih 1993/06/22
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1.985
Peri 1.267
Sumbu semi-mayor 1.626
Ékséntrisitas 0.221
Anomali rata-rata 233.3
Inklinasi 22.6
Bujur nodeu rumonjat 111.5
Argumén peri 167.3
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 16.4

Ari 6569 Ondaatje atawa 1993 MO mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.221, sedengkeun magnitudo mutlakna 16.4. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 395062.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]