69230 Hermes

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
69230 Hermes
Penemuan dan penandaan
Pamanggih K. Reinmuth
Tempat kapanggih 024
Tanggal kapanggih 1937/10/28
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2687
Peri 0.622
Sumbu semi-mayor 1655
Ékséntrisitas 0.624
Anomali rata-rata 155.8
Inklinasi 6.1
Bujur nodeu rumonjat 34.2
Argumén peri 92.7
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.5

Ari 69230 Hermes atawa 1937 UB mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.624, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.5. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�344800.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]