7088 Ishtar

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
7088 Ishtar atawa 1992 AA
Penemuan dan penandaan
Pamanggih C. S. Shoemaker, E. M. Shoemaker
Tempat kapanggih 675
Tanggal kapanggih 1992/01/01
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.755
Peri 1.208
Sumbu semi-mayor 1.981
Ékséntrisitas 0.390
Anomali rata-rata 72.7
Inklinasi 8.3
Bujur nodeu rumonjat 102.7
Argumén peri 354.7
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 16.8

Ari 7088 Ishtar atawa 1992 AA mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.390, sedengkeun magnitudo mutlakna 16.8. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 405924.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]