719 Albert

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
719 Albert atawa 1911 MT
Penemuan dan penandaan
Pamanggih J. Palisa
Tempat kapanggih 045
Tanggal kapanggih 1911/10/03
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 4.083
Peri 1.196
Sumbu semi-mayor 2.640
Ékséntrisitas 0.547
Anomali rata-rata 270.5
Inklinasi 11.6
Bujur nodeu rumonjat 183.9
Argumén peri 156.1
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 15.5

Ari 719 Albert atawa 1911 MT mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.547, sedengkeun magnitudo mutlakna 15.5. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 405844.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]