8709 Kadlu

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
8709 Kadlu atawa 1994 JF1
Penemuan dan penandaan
Pamanggih C. S. Shoemaker, E. M. Shoemaker
Tempat kapanggih 675
Tanggal kapanggih 1994/05/14
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.765
Peri 1.290
Sumbu semi-mayor 2.528
Ékséntrisitas 0.489
Anomali rata-rata 265.4
Inklinasi 3.5
Bujur nodeu rumonjat 119.3
Argumén peri 153.6
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 16.9

Ari 8709 Kadlu atawa 1994 JF1 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.489, sedengkeun magnitudo mutlakna 16.9. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 371055.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]