887 Alinda

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
887 Alinda atawa 1918 DB
Penemuan dan penandaan
Pamanggih M. F. Wolf
Tempat kapanggih 024
Tanggal kapanggih 1918/01/03
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.885
Peri 1.073
Sumbu semi-mayor 2.479
Ékséntrisitas 0.567
Anomali rata-rata 41.9
Inklinasi 9.4
Bujur nodeu rumonjat 110.5
Argumén peri 350.4
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 13.4

Ari 887 Alinda atawa 1918 DB mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.567, sedengkeun magnitudo mutlakna 13.4. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 405847.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]