9162 Kwiila

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
9162 Kwiila
Penemuan dan penandaan
Pamanggih J. E. Mueller
Tempat kapanggih 675
Tanggal kapanggih 1987/07/29
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2388
Peri 0.605
Sumbu semi-mayor 1496
Ékséntrisitas 0.595
Anomali rata-rata 117.6
Inklinasi 9.0
Bujur nodeu rumonjat 180.1
Argumén peri 235.7
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.9

Ari 9162 Kwiila atawa 1987 OA mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.595, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.9. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�405948.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]