9172 Abhramu

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
9172 Abhramu atawa 1989 OB
Penemuan dan penandaan
Pamanggih C. S. Shoemaker, E. M. Shoemaker
Tempat kapanggih 675
Tanggal kapanggih 1989/07/29
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap4.204
Peri 1.208
Sumbu semi-mayor 2.706
Ékséntrisitas 0.554
Anomali rata-rata 103.4
Inklinasi 7.8
Bujur nodeu rumonjat 287.7
Argumén peri 74.1
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 16.4

Ari 9172 Abhramu atawa 1989 OB mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.554, sedengkeun magnitudo mutlakna 16.4. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 400091.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]