96189 Pygmalion

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
96189 Pygmalion atawa 1991 NT3
Penemuan dan penandaan
Pamanggih H. Debehogne
Tempat kapanggih 809
Tanggal kapanggih 1991/07/06
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.380
Peri 1.261
Sumbu semi-mayor 1.821
Ékséntrisitas 0.308
Anomali rata-rata 271.6
Inklinasi 14.0
Bujur nodeu rumonjat 287.3
Argumén peri 293.1
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 16.4

Ari 96189 Pygmalion atawa 1991 NT3 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.308, sedengkeun magnitudo mutlakna 16.4. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 400882.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]