9950 ESA

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
9950 ESA atawa 1990 VB
Penemuan dan penandaan
Pamanggih C. Pollas
Tempat kapanggih 010
Tanggal kapanggih 1990/11/08
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.737
Peri 1.139
Sumbu semi-mayor 2.438
Ékséntrisitas 0.533
Anomali rata-rata 17.8
Inklinasi 14.6
Bujur nodeu rumonjat 253.5
Argumén peri 103.6
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 16.2

Ari 9950 ESA atawa 1990 VB mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.533, sedengkeun magnitudo mutlakna 16.2. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 400099.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]