Bangbayang, Cipaku, Ciamis

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Désa  Bangbayang
Kalurahan/Désa
NagaraBandéra Indonésia Indonésia
PropinsiJawa Barat
KabupaténCiamis
KacamatanCipaku
Pamaréntahan
 • Nami KuwuNurholis

Bangbayang nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Cipaku, Kabupatén Ciamis, Propinsi Jawa Barat, Indonésia.

Sajarah[édit | édit sumber]

Baheula mah Désa Bangbayang téh ngahiji jeung Désa Cieurih. Ti mimiti taun 1988 désa Cieurih dimekarkeun jadi 2 désa nyaéta désa Bangbayang jeung désa Cieurih.

Profil pamaréntahan[édit | édit sumber]

Pamaréntahanana dipingpin ku kuwu, dibantuan ku sababaraha urang pamong désa di antarana kulisi, juru tulis, lebé, jeung 6 urang rurah.

Profil Daérah[édit | édit sumber]

Wilayah désa Bangbayang aya di wetaneun Gunung Sawal. Daerahna tarahal nanjak mudun.

Wates Wilayah[édit | édit sumber]

  • Kulon : Gunung Sawal,
  • Wetan : désa Cieurih,
  • Kaler : Désa Gereba,
  • Kidul : Désa Cipaku.

Géografis[édit | édit sumber]

Désa Bangbayang diapit ku dua pasir tur diliwatan ku 2 walungan.

Démografi[édit | édit sumber]

Penduduk aslina geus langka, sabab barudak ngorana loba anu nikah jeung urang luar daerah. Loba pendatang anu bumen-bumen baretaheun.

Atikan[édit | édit sumber]

Sakola nu aya di Désa Bangbayang lobana aya 4, nyaéta 3 SD di Bangbayang jeung 1 MI di Cicanggong

Poténsi[édit | édit sumber]

Poténsi nu aya di Désa Bangbayang di antarana tatanén, ngebon, perikanan, peternakan, jeung sajabana.

Pertanian[édit | édit sumber]

Tatanén di Bangbayang ditandaan ku lobana sawah di wewengkon ieu.


Pakebonan[édit | édit sumber]

Kebon di Bangbayang dipelakan ku tutuwuhan obat sabangsaning jahé, konéng, kapolaga jeung sabangsana.

Tumbu Luar[édit | édit sumber]



Gnome-home.svg