Daptar présidén Apganistan

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Présidén Apganistan mangrupa pupuhu nagara Apganistan (head of state), pupuhu pamaréntahan (head of government), jeung pamingpin angkatan pakarang (commander-in-chief). Présidén Apganistan Hamid Karzai ngajabat ti Désémber 2004.

Nagara Apganistan mangrupa nagara républik dina période 1973-1992 jeung mimiti ti 2001. Salian ti éta, pamaréntahan dipingpin ku rupa-rupa raja, émir, jeung Taliban nu rézimna aya dina période 1990-an.

Présidén Apganistan[édit | édit sumber]

Républik Apganistan (1973-1978)[édit | édit sumber]

Nomor Poto Nami Mimiti ngajabat Ahir Jabatan Bandéra Partéy Pulitik
1 Sardar Mohammad Daud Khan 17 Juli 1973 27 April 1978 Partéy Révolusionér Nasional

Angkatan Pakarang Apganistan (1978)[édit | édit sumber]

Nomor Poto Nami Mimiti Ngajabat Ahir Jabatan Bandéra Partéy Pulitik
2 Abdul Qadir Dagarwal 27 April 1978 30 April 1978 PDPA - Khalq

Républik Démokrasi Apganistan (1978 - 1987)[édit | édit sumber]

Nomor Poto Nami Awal Jabatan Ahir Jabatan Bandéra Partéy Pulitik
3 Nur Mohammad Taraki 30 April 1978 14 Séptémber 1979 PDPA - Khalq
4 Hafizullah Amin 14 Séptémber 1979 27 Désémber 1979 PDPA - Khalq
5 Babrak Karmal 27 Désémber 1979 24 Nopémber 1986 Flag of Afghanistan (1980–1987).svg PDPA - Parcham
6 Haji Mohammad Chamkani 24 Nopémber 1986 30 Séptémber 1987 Flag of Afghanistan (1980–1987).svg Indepénden
7 Mohammad Najibullah 30 Séptémber 1987 30 Nopémber 1987 PDPA - Parcham

Républik Apganistan (1987 - 1996)[édit | édit sumber]

Nomor Poto Nami Awal Jabatan Ahir Jabatan Bandéra Partéy Pulitik
7 Mohammad Najibullah 30 Nopémber 1987 16 April 1992 PDPA - Parcham
8 Abdul Rahim Hatef 16 April 1992 28 April 1992 PDPA - Parcham

Nagara Islam Afganistan (1992 - 1996)[édit | édit sumber]

Nomor Poto Nami Awal Jabatan Ahir Jabatan Bandéra Partéy Pulitik
9 Sibghatullah Mojaddedi 28 April 1992 28 Juni 1992 Flag of Afghanistan (WFB 1996).png Front Liberasi Nasional Afgan
10 Burhanuddin Rabbani 28 Juni 1992 27 Séptémber 1996 Flag of Afghanistan (WFB 1996).png Jamiat-e Islami

Kahijian Islam Afganistan (1996-2001)[édit | édit sumber]

Nomor Poto Nami Awal Jabatan Ahir Jabatan Bandéra Partéy Pulitik
11 Mohammed Omar 27 Séptémber 1996 13 Nopémber 2001 Flag of Taliban.svg Taliban

Républik Transisi Islam Afganistan (2001-2004)[édit | édit sumber]

Nomor Poto Nami Awal Jabatan Ahir Jabatan Bandéra Partéy Pulitik
12 Burhanuddin Rabbani 13 Nopémber 2001 22 Désémber 2001 Flag of Afghanistan (WFB 1996).png Jamiat-e Islami
13 Hamid Karzai 2 Désémber 2001 7 Désémber 2004 Non-partéy

Republik Islam Afganistan (2004-kiwari)[édit | édit sumber]

Nomor Poto Nami Awal Jabatan Ahir Jabatan Bandéra Partéy Pulitik
13 Hamid Karzai 7 Désémber 2004 Incumbent Flag of Afghanistan.svg Non-partéy

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]


Society.png