Guyana Perancis

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Guyane
Guyana Perancis

Flag of France.svg
Wewengkon peuntas sagara Perancis
Bandéra Guyana Perancis Lambang Guyana Perancis
Location of Guyana Perancis
Ibu kotaCayenne
Pamaréntah
 -  Presidén Rodolphe Alexandre (UMP, wewengkon)
Alain Tien-Liong (MDES, department)
Aréa
 -  Total 83.534 km² 
 mil² 
Populasi
 -  Perkiraan  Jan. 2009 217.000 
GDP (PPP) Perkiraan 2008
 -  Total 3.2[1] 
 -  Per kapita 14,204 (US $20,904)[1] 
Zona wanci GFT
 -  Usum panas (DST)  (UTC-03)

Guyana Perancis atawa Guiana Perancis (basa Perancis: Guyane française, ngaran resmi: Guyane) nyaéta salah sahiji wewengkon peuntas sagara Perancis (département d'outre-mer) di basisir Karibia, Amérika Kidul. Guyana Perancis diwatesan ku Samudra Atlantik di palebah kalér, Brasil di wétan sarta kidul, sarta Suriname di kulon.

Puseur Rohang Jomantara Guyana (basa Perancis: Centre Spatial Guyanais) di Kourou kaceluk minangka lokasi panginditan satelit rohang jomantara Éropa.

Galeri[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b "Rapport annuel 2009 IEDOM Guyane" (PDF). IEDOM. Diakses tanggal 2010-08-12. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]


Nulis.jpg