Hama

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Simeut salaku hama

Hama nyaéta sato nu ngaganggu produksi pertanian misalna céléng, bajing, beurit, jeung nu pangutamana serangga[1]. Hama ogé bisa disebut sagala jinis sasatoan nu ngarugikeun jeung ngaganggu tutuwuhan nu eukeur dibudidayakeun ku manusa jeung lain tutuwuhan liar nu aya di alam[2]. Sato ieu bisa nyababkeun karusakan, jeung aya sababaraha sato nu bisa nyababkeun panyakit husus kana tutuwuhan.[2] Lamun diklasifikasikeun, hama bakal dogolongkeun kana sababaraha jinis.[2] Hama teu datang tina luhur taneuh waé, bisa ogé tina jero taneuh éta sorangan.[2] Hama saperti ieu sok narajang tutuwuhan nu dicokot beutina hususna kentang[2]. Hama nu dikenal salaku nématoda sistem konéng ieu narajang keur usum hujan, akibatna kentang jadi gering nu dicirikeun ku konengna daun anu saterusna bakal paéh.[2]

Jinis hama tutuwuhan[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. (id)Hama (diakses 9 Juli 2015)
  2. a b c d e f g h i j (id)Hama, Gulma dan Penyakit Tumbuhan (diakses 9 Juli 2015)