Hidayat Nur Wahid

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Hidayat Nur Wahid
Pupuhu Majelis Permusyawaratan Rakyat ka-11
Masa jabatan
2004 – 2009
Présidén Susilo Bambang Yudhoyono
Saméméhna Amien Rais
Sanggeusna Taufiq Kiemas
Katerangan lian
Gumelar 8 April 1960 (1960-04-08) (yuswa 59)
Klaten, Jawa Tengah
Partéy pulitik PKS
Pameget/istri Hj. Kastian Indriawati (almh)
dr. Diana Abbas Thalib
Murangkalih Pernikahan jeung Hj. Kastian Indriawati:
Inayatu Dzil Izzati
Ruzaina
Alla Khairi
Hubaib Shidiqi
Pernikahan jeung dari dr. Diana Abbas Thalib:
Daffa Muhammad Hidayat dan Daffi Muhammad Hidayat (kembar)

Dr. Haji Muhammad Hidayat Nur Wahid, M.A. (lahir di Klatén, Jawa Tengah, 8 April 1960) nyaéta Pupuhu MPR RI dina périodeu 2004-2009 sarta Présiden Partai Keadilan Sejahtera ti 21 Mei 2000 nepi ka 11 Oktober 2004.[1] Hidayat nyaéta saurang pamingpin anu basajan di tengah limpahan fasilitas nu wajar nu datiramana mangsa masih kénéh mingpin di MPR.[2]

Atikan[édit | édit sumber]

Lulus ti SDN Kebondalem Kidul I, Prambanan Klaten dina 1972, Hidayat Nur Wahid diasupkeun ku bapana ka Pasantrén Walisongo, Ngabar, Ponorogo.[2] Sanggeus sataun anjeunna dipindahkeun ka Pondok Modern Darussalam Gontor, Ponorogo sarta lulus dina taun 1978.[2] Di Gontor ieu anjeunna mulai ngukir préstasi.[2] Anjeunna sok réngking kahiji atawa kadua waé. Teu ukur di préstasi akademik, di kagiatan ékstra atawa intrakulikulér ogé anjeunna kalibet aktif.[2] Lulus ti pasantrén, sadarajat jeung SMA, Hidayat Nur Wahid anu sabenerna hayang asup ka Fakultas Kedokteran di Universitas Gajah Mada (UGM) ahirna daftar ka Institut Agama Islam Negeri (IAIN) Sunan Kalijogo, Yogyakarta sarta ditarima kalayan nyokot jurusan Fakultas Syari'ah. Di kampus ieu kungsi ngiluan Training Himpunan Mahasiswa Islami (HMI).[2] Sataun saterusna, nyaéta dina 1979, kalayan panguasaan élamu basa Arab sarta hapalan Al-Quran, Hidayat Nur Wahid ditarima di Universitas Islam Madinah, Arab Saudi kalayan program béasiswa.[2] Alatan éta ogé anjeunna ngalepaskeun kuliahna di IAIN Sunan Kalijogo pikeun nuluykeun kuliah di Universiitas Islam Madinah, perenahna di Fakultas Dakwah sarta Ushuluddin Jurusan Aqidah nu dibéréskeun dina 1983. Saterusna nyokot program doktoral anu dibéréskeun dina 1992.[2]

Berpulitik Praktis[édit | édit sumber]

Katertarikan Hidayat Nur Wahid dina pulitik praktis dimimitian sabot pamaréntah ngaluarkeun sistem multipartéy.[2] Dina waktu éta, Hidayat Nur Wahid jadi salah saurang pangadeg Partéi Kaadilan (PK) dina 20 Juli 1998.[2] Dina waktu éta anjeunna nyekel kalungguhan salaku Pupuhu Majelis Pertimbangan Partéi nepi ka taun 2000.[2] Waktu jadi Présidenn Partéi Kéadilan, Hidayat Nur Wahid, ditunjuk jadi Menteri Kehutanan, anjeunna dipercaya nyekel tampuk kapamingpinan di Partéi Kéadilan.[2] Kitu ogé sabot Partéi Kéadilan, alatan henteu minuhan wates miimun electoral treshold dina pemilu 1998, robah ngaran jadi Partai Keadilan Sejahtera dina 2003, Hidayat Nur Wahid dipercaya minangka Présidén Partéi, sebutan pikeun lulugu PKS, nepi ka 2004.[2] Waktu éta, anjeunna ngalaan kalungguhan kasebut alatan kapilih jadi Pupuhu MPR RI période 2004-3009 (babarengan AM Fatwa, M. Aksa Mahmud, sarta Mooeyati Soedibyo anu dicalonkeun sacara pakét ku fraksi PKS, PAN, Kebangkitan Bangsa,Démokrat, Persatuan Pembangunan sarta Bintang Pelopor Démokrasi)[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. (id) [1] (Dicutat tanggal 02 Oktober 2011)
  2. a b c d e f g h i j k l m n Nasrullah, Ruli. 2007. Hidayat Nur Wahid. Bandung: CV Multi Trust Creative Service. Kaca 3
Nulis.jpg